Janne Tienpää

52-vuotias syntyperäinen turkulainen; perheenisä, FM, matkailualan ammattilainen, kotikokkaaja ja urheilumies.

Sosiaalinen media

        JANNEN HENKILÖKUVA janne_kuva.bmp

Nimi:             

Janne Juhani Tienpää

Ikä:               

52 v, syntynyt 27.11.1965 Turussa Heidekenillä

Työ:              

Olen pitkän linjan majoitus-/ravintola- & kokousalan ammattilainen ja nyt työssä kaupallisena johtajana Turun suurimmassa kokouskeskuksessa (MAUNO Kokouskeskus).


Olen syntyperäinen turkulainen: perheenisä, matkailualan ammattilainen, innokas kotikokkaaja ja hyvän jalkapallon kannattaja (suosikkijoukkueina FC TPS ja lontoolainen Tottenham). Perheeseen kuuluvat puutarhuri-vaimo ja kaksi teini-ikäistä lasta sekä kettuterrieri Vili.

Arkea värittävät mukavasti jälkikasvun harrastusten tukeminen: tytär pelaa TPS salibandyn edustusjoukkueessa ja poikaa kiinnostavat eri kamppailulajit. Oman vapaa-aikani suosikkeihin kuuluu mm. aamu-uinti Samppalinnan maauimalassa.

 

Lapsuus Turussa ja saaristossa

Varhaisvuoteni olen viettänyt Turun Vienolassa ja kesät lähisaaristomme upeissa kohteissa Taivassalossa ja Kemiönsaarella. Uteliaan poikamainen luonne johdatti jo tuolloin vauhdikkaisiin seikkailuihin samanikäisten viikareiden kanssa. Parhaimmat muistot ovat oman pihan jääkiekko- ja jalkapallopeleistä, joissa kaikki – reilun pelin hengessä – pelasivat. Ja hauskaa oli!

 

Opiskelija-aikaa lähellä ja kauempaakin

Teinivuosiini mahtuu myös ’evakkoaika’ Raisiossa. Unelmat ammattilaisurasta pallotaiturina jäivät polven loukkaantumiseen, mutta urheilu antaa minulle edelleen isoja tunteita katsomossakin. Valmistuin 1984 Raision lukiosta ylioppilaaksi ja jatkoin suoraan Turun yliopistoon maantiedettä & taloustiedettä lukemaan. Turku oli tuolloin, ja on edelleen, Suomen paras opiskelijakaupunki.

Opiskelujen välissä suoritin armeijapalvelukseni Porin Prikaatissa ja sitten suuntasin ulkomaille. Hain ja pääsin osin omaksikin yllätykseksi matkaoppaaksi juuri Suomeen rantautuneeseen Pohjoismaiseen matkailuyhtiöön Fritidsresoriin (nykyään Finnmatkat). Turkki, Egypti, Pariisi ja Lontoo tulivat tutuiksi parin vuoden ulkomaan keikalla. Oli hienoa oppia uutta eri kulttuureista, mutta samalla huomata että ihmiset ovat kaikkialla samanlaisia; riippumatta kielestä, ihonväristä, uskonnosta tai kulttuuriperinteistä. Maailmanmatkailun jälkeen muutin taas takaisin Turkuun päättämään opintoni. Samalla olin päivätöissä ja kirjoitin matkakirjaa, joka julkaistiin 1993  Suomalainen Matkaopas -sarjassa. Maantieteilijän opinnoista valmistuin filosofian maisteriksi hyvin yleisarvosanoin ja jatkoin matkailu-urallani eteenpäin.

 

Perhe ja työ

Seurasi vakiintumisvaihe ja perheen perustaminen. Pidin luonnollisena olla läsnä molempien lasteni synnytyksessä ja muistan vieläkin esikoisemme ensi kertaa sylissäni TYKSin synnytyshuoneessa. Perheen kasvaessa muutimme Nättinummesta (isomman asunnon tarpeessa) Koivula-Haritun alueelle, jossa edelleen asumme. Oma työnantajani vaihtui ensin Tjäreborgiin josta jatkoin kotimaan matkailupuolelle Tammisaaren kautta Hämeenlinnaan. Perheen kanssa halusimme kuitenkin asua edelleen Turussa. Mihin sitä ihminen nyt kotoaan lähtisi!

Syksyllä 2015 minut kutsuttiin Turun suurimman kokouskeskuksen, MAUNO, kaupalliseksi johtajaksi. Työssäni vastaan MAUNO Ravintolat - Kokouskeskus - Catering sekä Uittamon Paviljongin kaupallisesta liiketoiminnasta. MAUNOssa toteutetaan vuosittain yli 700 kokousta tai muuta tilaisuutta (www.mauno.fi). Tätä ennen työskentelin seitsemän vuotta myyntipäällikkönä Sokotel Oy:ssä, S-ryhmän hotelliyhtiössä, jossa vastuualueinani olivat mm. suurtapahtumat eri puolilla Suomea, kansainväliset konferenssit & organisaatiot, Turun/Varsinais-Suomen alue ja viranomaisyhteistyö turvallisuusasioissa.

        

 

Luottamustehtävät:             jäsen, Varsinais-Suomen Kokoomuksen piirivaltuusto

                                           puheenjohtaja, Kokoomuksen Ulkoisen turvallisuuden vaikuttajaryhmä

                                           puheenjohtaja, Turun Kokoomuksen kuntavaaliohjelmatyöryhmä (2016-

                                           2017)

                                           varajäsen, Kokoomuksen puoluevaltuusto

                                           varajäsen, Turun rakennuslautakunta (2012-2017)

                                           varajäsen, Lounais-Suomen jätehuoltolautakunta (2012-2017)

                                           hallituksen jäsen, Turun Talouspoliittinen Kansallisseura

                                           hallituksen jäsen, Kansallinen Sivistysliitto ry:n oppilaskunta

 

Harrastukset:                      kotikokkaus, kirjallisuus, kuntouinti, vuorivaellukset ja penkkiurheilu

                                          

  

*********